Aha! Met dit ingrediënt krijg je weer bubbels in de champagne. Enne, het is misschien niet helemaal wat je verwacht.
Bubbels
Een heerlijk glaasje champagne hoort natuurlijk bij de feestelijke afsluiter van het jaar. Vaak gaat de fles niet in één keer leeg en hierdoor is de kans groot dat we zonder bubbels blijven zitten. Maar met dit handige ingrediënt heb je dit binnen no time weer geregeld.
Ingrediënt
Goed, het geheime ingrediënt is: een rozijn. Klinkt misschien een beetje gek maar het werkt echt. Doe een rozijn in de fles en de drank zal direct gaan bubbelen. De overgebleven koolstofdioxide die in de fles zit, klampt zich namelijk vast aan de ribbels van de rozijn. Dit wordt vervolgens weer losgelaten, waardoor de koolfstofdioxide weer in de champagne belandt. Et voila, je hebt weer bubbels! Dit trucje werkt trouwens niet alleen voor champagne, je kunt het ook toepassen voor prosecco en cava. Ideaal!
Champagne bij oliebollen
Tijdens de feestelijke avond eten we natuurlijk ook graag oliebollen en appelflappen. Maar welke champagne past hier dan het lekkerste bij? Kies voor een licht zoete (demi-sec). Een droge past namelijk niet heel goed bij al die zoetigheden.
Wil je juist graag een droge champagne drinken? Kies dan voor hartige hapjes. Een heerlijk frietje of een bitterbal bijvoorbeeld. Happy new year!
- Eigen archief
- Adobe Stock