Aperol Spritz is en blijft één van de meest populaire drankjes op de terrassen in Nederland. Maar hoe leuk is het om de cocktail voor jezelf thuis in te schenken op Koningsdag? Je zet 'm binnen een handomdraai voor jezelf en eventuele gasten op tafel. Dit is volgens ons de perfecte verhouding!
Aperol Spritz
Vandaag is het zover: we vieren de 57ste verjaardag van koning Willem-Alexander. De koninklijke familie strijkt dit jaar neer in Emmen, om de boel daar volledig oranje te kleuren. Een mooi feest vol muziek, dans en cultuur. Maar ook voor ons is er vandaag reden voor een feestje, of je nu met een kleedje op de markt staat, het feestgedruis in gaat, of gewoon lekker thuisblijft.
Kies je voor dat laatste? Dan is het wellicht een idee om jezelf te trakteren op een heerlijk drankje. En op Koningsdag doen we dat uiteraard geheel in stijl! De oranjegekleurde Aperol Spritz zet je binnen een handomdraai op tafel.
Dit heb je nodig
- ¼ sinaasappel
- IJsklontjes
- 90 milliliter prosecco
- 60 milliliter Aperol
- 30 milliliter Spa Rood
- Takje munt of rozemarijn
Zo ga je te werk
- Voeg in een hoge (water)kan de prosecco, Aperol en Spa Rood samen.
- Mix met een grote spatel de ingrediënten goed door elkaar.
- Voeg de sinaasappelschijven toe en zet de waterkan ± 30 minuten in de koelkast.
- Serveer de Aperol Spritz met sinaasappel, wat ijsblokjes en een takje munt of rozemarijn.
Proost op de koning!
- Kookfans
- Adobe Stock