Welke ga jij uitproberen thuis?
Jim Beam Apple High Ball
Dit heb je nodig:
- 20 ml Jim Beam Apple
- 80 ml bruiswater
Vul een Highball glas met ijs en voeg de Jim Beam Apple en bruiswater toe. Garneer met een citroenschijfje en geniet van deze herfstige cocktail.
Bareksten Pumpkin Gimlet
Dit heb je nodig:
- 50 ml Bareksten Botanical Gin
- 20 ml pompoenpuree
- 20 ml citroensap
- 10 ml kaneelsiroop
Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs en shake tot de cocktail goed koud is. Double strain in een coupe met ijs en garneer met een kaneelstokje en een plakje gedroogde pompoen.
Pumpkin Spice Moscow Mule
Dit heb je nodig:
- 50 ml wodka
- 1 el pompoenpuree
- 2 gr pompoenkruiden
- Gemberbier
Vul een shaker met ijs, wodka, pompoenpuree en pompoenkruiden en shake tot alles goed koud is. Schenk in een koperen mok met ijs en top af met gemberbier.
Autumn Sangria
Dit heb je nodig:
- 50 ml wodka
- 50 ml rode wijn
- 30 ml perenlikeur
- 15 ml citroensap
- 15 ml honingsiroop
- Bruisend mineraalwater
- Plakje peer Nootmuskaat
Doe alle ingrediënten in een glas met ijs en roer voorzichtig door. Top af met bruisend mineraalwater en garneer met een plakje peer en geraspte nootmuskaat.
Appelcider Aperol Spritz
Dit heb je nodig:
- 90 ml appelcider
- 30 ml Aperol
- 90 ml champagne
- Sodawater
- Schijfje appel
- Kaneelsuiker
- Schijfje citroen
Bestrijk de rand van je glas met een citroenschijfje en dip de rand in kaneelsuiker. Vul het glas met ijs en schenk hier de appelcider, Aperol en champagne bij. Top af met sodawater. Rustig roeren en garneren met een appelschijfje.
Chai Espresso Martini
Dit heb je nodig:
- 50 ml wodka
- 50 ml Kahlúa (of een andere koffielikeur)
- 50 ml espresso
- 30 ml chaisiroop (te koop of zelf maken: gelijke delen suiker en chaithee).
Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs en shake tot alles goed koud is. Schenk uit in een coupe.