Ben je ook altijd op zoek naar nieuwe restaurants om te proberen? Dan moet je volgens Gault&Millau echt eens naar Harderwijk.
Daar werd het bekende Michelinrestaurant De Basiliek afgelopen jaar overgenomen van Rik en Tabitha Jansma. Waarna het een Nordic make-over kreeg.
Tegenwoordig stat de ambitieuze en enthousiaste chef Yornie van Dijk (30) er in de keuken, en die ging er van de week vandoor met de titel ‘new chef on the block’ van Gault&Millau.
Niet alleen scoorde hij 15/20 punten en drie koksmutsen van de organisatie, hij toverde het restaurant ook om naar een boegbeeld van de Nordic cuisine.
Extra leuk: Van Dijk is een local boy, geboren in Harderwijk. En het blijft natuurlijk sowieso leuk, zo’n frisse blik op de culinaire wereld. En ja: ze gaan natuurlijk weer voor die ster.
De Basiliek heet nog gewoon de Basiliek en reserveren doe je hier.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- De Basiliek