De ingrediënten heb je vermoedelijk al in huis!
Als Instagram en TikTok volstromen met #dalgonakoffie dan is het een dingetje. De Dalgona-hype begon in Zuid-Korea, nadat lokale celeb Jung Il-woo het in een realityshow pitchte als recept. Hij had iets dergelijks op Macau gedronken en noemde het dalgona, naar een Koreaanse streetsnack, gemaakt met suiker en baking soda.
Het recept is simpel: klop gelijke delen oploskoffie, suiker en heet water met een mixer tot een karamelkleurig lobbig, romig mengsel (dit duurt wel even – reken op een minuut of zeven, acht, gewoon volhouden). Lepel dat op een glas koude of warme melk of sojadrank. Je kunt ook experimenteren met matchapoeder en cacao. Het wordt vooral in de middag gedronken - straks even de keukenkastjes induiken voor dit oppeppertje?
Openingsbeeld (c) ddulgi die nog meer wonderlijke en lekkere recepten deelt
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in