Vijf herfstrecepten voor in je shaker dit weekend.
1 – Een Pumpkin Gimlet
Typhoon
50 ml gin, zoals Bareksten Botanical Gin, 20 ml pompoenpuree, 20 ml citroensap en 10 ml kaneelsiroop
Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs en shake tot de cocktail goed koud is. Zeef in een coupeglas met ijs en garneer met een kaneelstokje en een plakje gedroogde pompoen
2 – Een Cider Aperol Spritz
Typhoon
90 ml appelcider, 30 ml Aperol, 90 ml champagne, sodawater, schijfje appel, kaneelsuiker en een schijfje citroen
Bestrijk de rand van je glas met een citroenschijfje en dip de rand in kaneelsuiker. Vul het glas met ijs en schenk hier de appelcider, Aperol en champagne bij. Top af met sodawater. Rustig roeren en garneren met een appelschijfje.
3 – Een Autumn Sangria
Typhoon
50 ml wodka, 50 ml rode wijn, 30 ml perenlikeur, 15 ml citroensap, 15 ml honingsiroop, bruisend mineraalwater, plakje peer, nootmuskaat
Doe alle ingrediënten in een glas met ijs en roer voorzichtig door. Top af met bruisend mineraalwater en garneer met een plakje peer en geraspte nootmuskaat.
4 – Een Pumpkin Spice Moscow Mule
Typhoon
50 ml wodka, 1 el pompoenpuree, 2 gr pompoenkruiden, gemberbier
Vul een shaker met ijs, wodka, pompoenpuree en pompoenkruiden en shake tot alles goed koud is. Schenk in een koperen mok met ijs en top af met gemberbier.
5 – Een Chai Espresso Martini
Typhoon
50 ml wodka, 50 ml Kahlúa (of een andere koffielikeur), 50 ml espresso, 30 ml chaisiroop
Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs en shake tot alles goed koud is. Schenk uit in een coupe.
Proost op het najaar!
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Typhoon