Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Aha: zo eet je fatsoenlijk een tompouce

Het is een van de grootste uitdagingen op Koningsdag.

Tompouce

Het is dé nationale lekkernij op Koningsdag: een tompouce met oranje glazuur. Het smaakt heerlijk, maar eerlijk is eerlijk: het is nog best een uitdaging om het gebak zonder morsen naar binnen te werken. Er zijn verschillende manieren om het aan te pakken.

Methode 1

HEMA: 'Zet je vork recht op de bovenste glazuurlaag en ga door alle lagen heen tot je de bodem bereikt. Als je dit rustig doet, dan heb je in een hap alle lagen van de tompouce op je vork. Doe je het snel, dan is de kans groot dat de volgende hap niet zo netjes wordt.'

Succesgehalte: matig, het bladerdeeg breekt onherroepelijk, de room puilt eruit en je hebt er een tafel en een bordje voor nodig.

Methode 2

Niet de chicste manier, maar wel de meest voorkomende: met een lepeltje of je wijsvinger de laag room alvast grotendeels opeten en dan het dakje en de bodem op elkaar drukken en wegwerken.

Succesgehalte: een beetje gedoe, maar je komt een heel eind met verrassend weinig morsen en kruimelen en je krijgt het eventueel zelfs staand zonder bordje voor elkaar.

Methode 3

Neem het dakje met het glazuur van de tompouce en plak het aan de onderkant. Nu gewoon afhappen. Zo heb je alle smaken van dit lekkers in één hap en slechts een paar plakkerige vingers om even af te likken.

Succesgehalte: dit is je go-to manier om onderweg een tompouce te eten zonder geklodder.

Royalty
  • Kookfans
  • Adobe Stock