In Amsterdam lijken ze helaas nog niet te vinden, maar dat is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd. In Londen en New York staan ze er echter met liefde voor in de rij, voor de uit Japan afkomstige souffle pancake.
Op Instagram zijn ze een dikke hit, de #soufflepancakes, een zeer geslaagde poging om pannenkoeken en soufflés te combineren, door veel eiwitten door het beslag te kloppen. Daardoor krijg je niet alleen de dikste, maar ook de luchtigste pannenkoeken ooit. En kijk even mee, want als je ze alleen al ziet...
Volgens Mara Grimm, die er in het Parool een lofzang over schreef, zijn de souffle pancakes nog niet in Nederland gesignaleerd, maar mocht je ze ergens spotten, wil je dat ons dan alsjeblieft meteen laten weten?
Tot die tijd kunnen we ze zelf maken naar het recept van Mara:
Meng 2 dooiers met 20 gram volle melk en 10 gram arachideolie. Voeg een paar druppels vanille-essence toe en klop met een garde tot een luchtig beslag. Voeg 30 gram gezeefde bloem toe en meng goed. Klop ondertussen 3 eiwitten met 1 theelepel witte wijnazijn en 50 gram suiker stijf. Roer 1 eetlepel opgeklopt eiwit door het beslag. Spatel daarna de rest van het eiwit er voorzichtig door. Verwarm een hoge koekenpan met antiaanbaklaag. Doe er een paar druppels olie in en veeg uit met een stuk keukenpapier zodat de hele bodem bedekt is. Doe het beslag in een spuitzak. Spuit torentjes, zo hoog als de rand van de pan toelaat. Doe het deksel op de pan en laat de pannenkoeken 4 minuten ‘stomen’. Draai om en stoom nog 3 à 4 minuten.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in