Fraaie wenkbrauwen maken de vrouw, zeggen beauty-experts. Mooi, want met deze professionele adviezen krijgt iedereen mooie wenkbrauwen.
1. Je natuurlijke vorm wenkbrauw is de basis
Weet je nog, de jaren negentig? Het was jarenlang een trend om smalle lijntjes boven de ogen te hebben. Kate Moss, Pamela Anderson en Cindy Crawford, ze deden het allemaal.
Gelukkig zijn we van deze ‘overplucking’-rage af en is ‘zo natuurlijk mogelijk’ de trend. En die zal nog jaren duren.
2. Je wenkbrauwen veranderen
Wenkbrauwen veranderen in de loop der jaren, zeker na je veertigste. Dat hoeft allemaal helemaal niet erg te zijn, maar het betekent wel dat je je wenkbrauwen niet op dezelfde manier kunt shapen en kleuren zoals je altijd gewend was.
3. Bezoek een wenkbrauwspecialist
Om te kijken welke kleur en welk model nu het best bij je past, kan advies van een expert heel goed helpen. Saskia van Buren, oprichtster van de populaire wenkbrauwsalon Mrs. Highbrow in Amsterdam: ‘Na zo’n bezoek kun je de kleur en vorm zelf bijhouden en eens in de zoveel tijd even een pro bezoeken.’
4. Wildgroei is niet de bedoeling
‘Zo natuurlijk mogelijk’ betekent niet dat je de haargroei ongeremd zijn gang moet laten gaan. Modellen met perfecte gezichtjes komen goed weg met natuurlijke, rommelige brows, maar doorgaans oogt het, bij de gemiddelde vrouw, al snel onverzorgd.
5. Opletten met ingrepen
Laat je weleens botox inspuiten voor een wenkbrauwlift, kijk dan goed of dezelfde vorm erna nog bij je ‘gelifte blik’ past.
Saskia: ‘Het is vooral belangrijk dat de ruimte tussen de wenkbrauwen en ogen niet te krap is. Dan drukken je wenkbrauwen als het ware op je ogen en dat geeft een norse, vermoeide blik; is de ruimte wat groter, dan zie je er opgewekter uit.'
6. Permanente make-up kan helpen
Permanente make-up heeft de reputatie een onnatuurlijk resultaat te geven, maar dat is inmiddels achterhaald. Saskia: ‘Je hoeft heus niet meer bang te zijn voor rechte Crimson-strepen.
Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de hairstroke-techniek, alsof het je eigen haartjes zijn, of ombré: natuurlijk kleurverloop. Dat laatste geeft ze een zachte kleurwaas, waardoor ze “perfect opgemaakt” lijken.
7. Microblading: no-no
Brow-experts waarschuwen wel voor de populaire tatoeagetechniek ‘microblading’, om verdwenen brows vorm en kleur te geven.
Roya Zare, wenkbrauwspecialist: ‘Doordat er minuscule sneetjes in de huid worden gemaakt, ontstaat er onderhuids littekenweefsel en op littekenweefsel groeien geen haartjes meer.
Er wordt ook kleurstof in de huid aangebracht die in de loop van de tijd weer langzaam vervaagt. Helaas wordt die niet langzaam lichter, maar eerder blauw-paars of zelfs oranje.
Bovendien zal je huid met de jaren verzakken en die getatoeëerde streepjes zakken mee. Dat kan dan niet meer gecorrigeerd worden.’
8. En dan: de juiste kleur wenkbrauw
Net als voor je haarkleur na je veertigste geldt: kies niet te donker. Dat kan te hard overkomen, zeker in daglicht. Roya: ‘De meeste mensen kunnen ongeveer twee tinten donkerder dan hun oorspronkelijke haarkleur gaan.’
9. We willen haartjes zien
Welke kleur je ook gebruikt of waarmee je je wenkbrauwen ook inkleurt, zorg ervoor dat je haartjes blijft zien. Het is een van de belangrijkste lessen en iets waar alle experts het over eens zijn. Kalk de boog niet ‘dicht’ als een vet Nike-logo.
In Nouveau lees je deze maand een uitgebreid Highbrow-verhaal over de kracht van de wenkbrauw met nog meer tips van de experts en de beste producten om de perfecte wenkbrauw te krijgen.
Nu in de winkel!
Beeld: ANP
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in