Wij zijn dól op een goed lijstje met restaurants die op de bucketlist mogen. En zakenblad Forbes kwam deze week met een hele mooie. Zij vroegen drie culinair experts om hun favoriete restaurants ter wereld. En daar kwamen onder andere deze drie opmerkelijke namen uitrollen op Nederlandse, Franse en Zweedse bodem.
Julemont** (Château Wittem, Nederland)
Een van de beste restaurants van Nederland, en dus ook eentje die in het buitenland furore maakt. Niet alleen is het een ervaring op zich om eens te dineren in een kasteel uit 1105, Guido Braeken is ook nog eens de jongste chef van Nederland met twee sterren. De basis van zijn menu is klassiek Frans, maar hij speelt met invloeden van buitenaf. Ongelooflijk lekker en bijzonder.
Le Doyenné (Saint-Vrain, Frankrijk)
Geen Michelintent, al hebben ze hier wel een groene ster. Le Doyenné zit in een oude stal van een château en het eten komt veelal van het eigen land. Het is een plaatje van een plek, net onder de rook van Parijs. En je kunt er ook slapen, wat de ervaring natuurlijk wel helemaal afmaakt.
Vyn by Daniel Berlin (Simrishamn, Zweden)
Ook hier hebben ze nog geen ster, al heeft chef Daniel Berlin er in het verleden al eens twee behaald en is het een kwestie van tijd. Vyn is zijn nieuwste restaurant, nét open, en is gebouwd op een oude boerderij met een schitterend uitzicht in het zuidoosten van Zweden. Het menu is hyper-seizoensgebonden en wordt gemaakt met ingrediënten die Berlin zelf groeit, jaagt of bijeensprokkelt op het land. Een ervaring met hoofdletters.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Julemont