We hebben ook een alcoholvrije versie voor je.
Het is International Pisco Sour Day en dan hebben we het over een klassieke cocktail van Zuid-Amerikaanse origine. Zowel in Peru als in Chili beweert men dat deze cocktail uit hun land stamt. De cocktail is een mengsel van pisco gemengd met citroen- of limoensap met daarbovenop een laagje geklopt eiwit.
Zo maak je 'm
50 ml Pisco (te koop bij de betere slijterij)
35 ml vers limoensap
15 ml suikersiroop
35 ml kakelvers (of gepasturiseerd) eiwit
Alles stevig shaken tot er een dikke schuimlaag ontstaat, daarna shaken met ijsblokjes tot de shaker beslaat. Zeven in een in een martiniglas, besprenkelen met een paar druppels Chuncho Bitters of Angostura Bitters en eventueel versieren met een snufje kaneel.
De pisco kent een aantal varianten zoals de mango sour, met mangosap en sour de campo, met gember en honing.
Virgin variant
Is Dry January je zo goed bevallen dat je door wilt met Sober February, dan kun je een niet onaardige variant maken door de Pisco te vervangen door tonic, gembersap, vlierbloesemsiroop of alcoholvrije Fluère die ook een wat bloemige smaak heeft.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Getty Images