Slecht nieuws voor liefhebbers van bonbons, repen en alle andere lekkere dingen waar cacao in zit. Dit belangrijkste bestanddeel van chocolade, is schaars.
Het afgelopen jaar hebben cacaoboeren in West-Afrika veel minder geoogst. Onder meer zware regenval en virus- en schimmelziektes hebben in grote cacaoproducerende landen als Ghana en Ivoorkust veel gewassen verwoest, schrijft het AD.
De chocolade die je nu in de winkel koopt is gemaakt van cacao die nog niet peperduur was. Inmiddels is de prijs op de wereldmarkt tot recordhoogte gestegen.
Op de beurs in New York (daar en in Londen worden de cacaoprijzen vastgesteld) betalen handelaren nu ongeveer 4,20 euro voor een kilo cacao. Dat is duurder dan ooit. De komende maanden zal dat merkbaar worden aan de prijs van chocolade. Het kan dus de moeite waard zijn om nog even een voorraadje in te slaan of een lekkere doos op je verlanglijstje te zetten.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Getty Images/iStockphoto