Natuurlijk timmeren Nederlandse wijnboeren al langer aan de weg. En dan voornamelijk in het zuiden des' lands. Al meermalen proefden we daar een wijn die niet onderdoet voor het Franse en Italiaanse druivennat. Maar nu kun je je ook laven aan Chateau Amsterdam, de eerste échte Amsterdamse wijn.
Heb je de wijnranken buiten de stadsgrenzen al gezien? Nee? Dat klopt, die zijn er ook niet.
Initiatiefnemer Remy Harrewijn (what's in a name?) laat de druiven uit Frankrijk, Italië en Spanje komen. Het echte wijn maken, gebeurt recht onder onze neus, in een voormalige machinefabriek aan het IJ in Amsterdam-Noord.
De eerste oplage is beperkt, slechts zesduizend flessen gaan vanaf 13 mei in de verkoop (je kan ze wel alvast bestellen).
Chateau Amsterdam produceert zes wijnen:
- ‘Still Waters Run Deep’ (chardonnay, organic)
- ‘The Man With The Hat’ (cabernet sauvignon)
- ‘The Wild Horse’ (tempranillo)
- ‘Nature’s Finest’ (syrah, biodynamic vin nature)
- ‘Most Beautiful Girl In Class’ (chardonnay, organic)
- ‘The Fat Lady Sings’ (chardonnay, organic)
We hebben ze nog niet geproefd, maar we zijn wel enorm benieuwd!