Heb jij een Paasbrunch of -diner op de planning staan? Wellicht ben je dan nog op zoek naar een heerlijk drankje om te serveren. Wij zetten vijf heerlijke cocktailrecepten op een rijtje.
1. Granaatappel Spritz
Dit heb je nodig:
- 1,5 shot granaatappelsap
- 1 shot triple sec
- 2 shots Aperol
- 2 shots prosecco
- Bruisend water
- Handje ijs
- Granaatappel pitjes
- Takje munt
Zo ga je te werk: Vul een groot wijnglas met wat ijs tot het ongeveer voor een derde gevuld is. Giet dan de granaatappelsap, vervolgens de triple sec en Aperol, en uiteindelijk de prosecco erbij. De ruimte die overblijft vul je aan met bruisend water. Roer daarna het geheel goed door zodat alle smaken met elkaar mengen. Doe er tot slot een handjevol verse granaatappel pitjes bij en top af met een takje munt.
2. Basilicum Margarita
Dit heb je nodig:
- 30 milliliter Cointreau L'Unique
- 50 milliliter reposado Tequila
- 30 milliliter vers limoensap
- 3 blaadjes verse basilicum
- 30 milliliter sprankelende appelcider
- IJsblokjes
Zo ga je te werk: Doe de Cointreau, tequila, limoen en basilicum in je shaker met wat ijs. Goed schudden! Doe wat ijs onderin je glas, en giet vervolgens de inhoud van de shaker er door een zeefje bij. Top het drankje af met wat sprankelende appelcider en garneer met een blaadje basilicum.
3. Klassieke mimosa
Dit heb je nodig:
- Sinaasappelsap
- Cava, prosecco of champagne
- Ijsblokjes
Zo ga je te werk: Het eerste ingrediënt is sinaasappelsap en hoewel je ook kant-en-klare sinaasappelsap uit de supermarkt kunt gebruiken, is vers geperste sinaasappelsap wel het allerlekkerst. Wij raden dan ook aan om een netje perssinaasappelen te kopen. Deze extra stap is het namelijk zeker waard! Als je je sap van tevoren al wilt persen, kan het maximaal 2 dagen gekoeld in een afgesloten container worden bewaard.
Als droge tegenhanger bij de zoete sinaasappelsap, geven we de voorkeur aan een droge of halfdroge mousserende witte wijn. Omdat champagne bijzonder prijzig kan zijn, raden wij een droge Prosecco of Cava aan. Wat je ook kiest, zorg er in ieder geval voor dat je de fles voldoende tijd geeft om af te koelen voordat je het serveert. Als je moeder haar cocktails liever aan de zoetere kant hebt, zorg dan dat je de verhoudingen sinaasappel en cava goed verdeeld zijn. 3/4 sinaasappelsap en 1/4 cava voor een zoetere mimosa en halfhalf voor een sterkere
4. Fizzy rosé
Dit heb je nodig:
- Een citroen
- 1 eetlepel frambozensiroop
- 75 ml rosé
- Bruiswater
- Granaatappelpitjes
- Munt
- Framboos
Zo ga je te werk: Snijd twee plakjes van een citroen af en doe deze in het glas. Knijp vervolgens 1/4 van de citroen er in uit. Voeg ijsblokjes en wat verse granaatappelpitjes, framboos en munt toe. Schenk 1 eetlepel frambozensiroop in het glas en giet er 75 milliliter rosé bij. Vul het glas dan aan met bruiswater en roer alles voorzichtig door.
5. French 75
Dit heb je nodig:
- 30 milliliter gin
- 15 milliliter citroensap
- 10 milliliter suikersiroop
- 90 milliliter champagne
Zo ga je te werk: Zorg ervoor dat de champagne koud is. Vul je cocktailshaker met ijsblokjes. Doe de gin, het citroensap en de suikersiroop in de cocktail-shaker, en schud deze goed zodat de drank koud wordt. Schenk de inhoud van de cocktailshaker in een champagneglas, en zorgt dat het ijs in de shaker achterblijft. Vul de rest van het glas met de champagne. Roer even goed door. Decoreer het glas eventueel met een citroenschijfje of -schilletje. Enjoy!
- Kookfans
- Adobe Stock