‘Tis the season voor een drankje. En wat staat er feestelijker in je glas dan een kleurige cocktail. Of je nou houdt van fris of romig: hieronder vind je ongetwijfeld een perfect recept voor jouw feestdagen.
Cranberry Fizz
Typhoon
Wat is er winterser dan de cranberry? Een heerlijk aperitief, dit glas op basis van gin.
Ingrediënten
30 ml gin (bijvoorbeeld Bareksten Botanical)
20 ml suikersiroop
20 ml citroensap
30 ml cranberrysap
5 cranberries
Champagne
Bereiding
Doe de gin, suikersiroop, cranberry- en citroensap in een shaker met ijs en schud tot alles goed koud is. Geen shaker in huis? Een glazen pot werkt ook! Zeef alles in een gekoelde flûte en top af met champagne. Garneer met vijf cranberry’s en/of een takje rozemarijn in het glas.
Winter 75
Typhoon
Ben je in de mood voor een echte klassieker? Dan is een 75 altijd een goed idee
Ingrediënten
25 ml gin (bijvoorbeeld Roku)
25 ml citroensap
25 ml honing
Mousserende wijn
Julienne gesneden gember
1 steranijs
Bereiding
Doe de gin, citroensap en honing in een longdrinkglas en roer tot alle honing is opgelost. Voeg ijs toe en roer nog eens voor dertig seconden. Top af met mousserende wijn en garneer met de gember en steranijs.
French Crèche
Typhoon
Lekker sterk en speciaal ontwikkeld door bartender Nick Vrielink van de bekroonde Fitz’s Bar in Amsterdam.
Ingrediënten
40 ml Noilly Prat Original Dry
10 ml Campari
15 ml Courvoisier
10 ml vlierbloesemlikeur
Takje rozemarijn
Optioneel: mousserende wijn
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een hoog glas met ijs en mix alles door te roeren tot de cocktail goed koud is. Wil je je drankje extra feestelijk maken? Top dan af met mousserende wijn. Garneer met een takje rozemarijn.
Passion Fruit Mojito
Typhoon
Lekker fris, niet te zwaar, echt zo’n cocktail waar je ook nog zin in hebt na het kerstdiner.
Ingrediënten
50 ml Flor de Caña 12yo
30 ml passievruchtpuree
20 ml limoensap
2 tl bruine suiker
Muntblaadjes
Sodawater
Bereiding
Doe de rum, limoensap, suiker, passievruchtpuree en muntblaadjes in een stevig, hoog glas. Muddle/vijzel het geheel en vul het glas met crushed ijs. Top af met sodawater.
Eierpunch (pitcher)
Typhoon
Een Nederlandse twist op de beroemde eggnog, voor een grote groep.
Ingrediënten
160 ml Barrel Aged Genever (bijvoorbeeld die van Bols)
50 ml advocaat
6 grote eieren
100 gram witte suiker
300 ml melk
150 ml slagroom
Zout
Kaneel
Bereiding
Scheid de eieren en klop het eigeel met de suiker zachtjes op. Voeg langzaam de jenever, advocaat, melk en slagroom toe. Zet het mengsel een uurtje in de koelkast. Klop vervolgens het eiwit met het zout lobbig en meng met de eigeelmix. Schenk in een mooie kan en garneer met een snufje kaneel.
Cheers!
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Typhoon