Soms is het echt leuk om uitgebreid te koken, zo’n kooksessie waarbij vier pannen uit de kast komen, een blender, en het aanrecht aan het einde vol staat met vaat. Maar vaker willen we lekker eten zonder al te veel troep. Al helemaal doordeweeks.
Gelukkig is er allerlei goede inspiratie te vinden voor eenpansgerechten die in smaak niets inboeten. Drie kookboeken die je op weg helpen.
1 – Eenpansbijbel (Julius Jaspers)
Carrera Culinair
De bekende ‘kookbijbels’ zijn altijd handig om in huis te hebben, en de familie is nét uitgebreid met een eenpansvariant. Met de nadruk op gemak meer dan snelheid. Binnen de schijf van vijf en lekker en verrassend. Ossenstaart met zoete aardappel en citroen? Chili con carne met koffie? Eindeloos veel opties.
2 – EEN (Jamie Oliver)
Kosmos Uitgevers
Jamie heeft receptenboeken met vijf ingrediënten, met recepten die je in 15 minuten maakt. Dus natúúrlijk is er ook een eenpansboek. Of één ovenschaal, dat kan natuurlijk ook. Maximaal acht ingrediënten per recept en in meer dan de helft van de gevallen zonder vlees. Van gerookte zalmpasta tot hasselback aubergine pie.
3 – Koken uit één pan (Libelle)
Lannoo
Onze leuke collega’s van Libelle kwamen vorig jaar met een kookboek met maar liefst 300+ recepten uit één pan. Van wokschotels tot stoofpotten, zowel voor doordeweeks als in het weekend of op een feestelijk moment. Bouillabaisse, kip met tijm en appelmoes, moussaka. Heel fijn.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Lannoo