Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

3 heerlijke kookboeken uit de Levant

We wensen je een smakelijke zomer! De mediterrane keuken van onder andere Italië, Turkije en Griekenland is inmiddels al aardig ingeburgerd. Een stapje verder naar het oosten begint de Levant: Israël, Libanon, Jordanië, Syrië, Cyprus en zo meer. De keukens hebben mediterrane elementen, maar werke...

3 heerlijke kookboeken uit de Levant

We wensen je een smakelijke zomer!

De mediterrane keuken van onder andere Italië, Turkije en Griekenland is inmiddels al aardig ingeburgerd. Een stapje verder naar het oosten begint de Levant: Israël, Libanon, Jordanië, Syrië, Cyprus en zo meer.

De keukens hebben mediterrane elementen, maar werken toch met heel andere kruiden en specerijen: mezze is echt iets anders dan tapas. De gerechten lenen zich uitstekend voor zomers weer én voor shared dining: allemaal lekkere hapjes delen. Voor een smakelijke zomer of een staycation waarin je je ergens in de Levant waant selecteerden we drie heerlijke kookboeken uit die streek.

Boker Tov

is een culinaire lovestory uit Tel Aviv, geschreven door Tom Sas. We tippen de balagan – een lekker rommeltje van fantastische gerechten die je met zoveel mogelijk mensen deelt. Mocht je de recepten eens rechtstreeks uit de keuken van de chef willen proeven, dan ben je welkom in Antwerpen, waar Boker Tov als deli, bar en restaurant op vier locaties is gevestigd.

Vegarabia

Greg en Lucy Malouf, inmiddels al jaren bekend als de experts van de moderne keuken van het Midden-Oosten, laten met Vegarabia zien dat deze keuken, met al z'n specerijen en kruiden, zich prima leent voor louter vegetarische recepten: een waar feest op het bord. De rijkdom van de Midden-Oosterse vegetarische keuken zie je terug in gerechten als langzaam gegaarde aubergines met een saffraan-limoencrème of borlottibonen met tomaat en een granaatappel- dressing. Qua ingrediënten wel een hoge Ottolenghi-factor.

Libanees koken

In dit kookboek laat Fadia Zeidan je kennismaken met de familierecepten die zij van haar moeder heeft geleerd: rijke, gevarieerde en toch eenvoudig klaar te maken gerechten zoals hummus, falafel, tabouleh, gevulde snijbiet, vleespastei en pittige vis… je leert stap voor stap hoe je deze Libanese klassiekers maakt. Dankzij de handige tips en duidelijke foto's is Libanees koken ook een prima kookboek voor wie (nog) niet zo thuis is in deze keuken.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in