Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vooruit: 'We moeten chocola écht als health food gaan zien'

Wie elke avond een paar stukjes eet, heeft veel minder kans op hart- en vaatziekten. Allemaal aan de chocola dus.

Chocolade

Héél vervelend allemaal, als wetenschappelijk onderzoek uitwijst dat we meer chocolade moeten eten. Echt heel naar. Zeker zo in de donkere dagen.

Tim Spector, een professor genetische epidemiologie uit Londen, breekt op zijn populaire Instagram-account een lans voor meer chocola in je leven. En ja: dat willen we natuurlijk horen, zulk goed nieuws.

De knappe kop meent zelfs dat chocolade een health food is. Mits je de juiste uit het schap trekt dan: minimaal 70% cacao en met zo min mogelijk toevoegingen.

Uit onderzoek uit 2022 onder 20.000 60-plussers is gebleken dat mensen die gedurende de 3,5 jaar van het onderzoek genoeg cacao binnenkregen tot wel 27% minder kans hebben op overlijden aan hart- en vaatziekten.

Dat is natuurlijk geweldig nieuws, maar Spector heeft zelfs nóg een reden gevonden om meer chocolade te eten. “Pure chocola zit bomvol vezels. De Lindt 85% bijvoorbeeld heeft 15 gram vezels per 100 gram. Ik stel niet voor dat je chocolade gaat eten in plaats van groente, maar ik blijf zeker elke avond mijn stukje chocola eten.”

Dat zouden meer mensen moeten doen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Health
  • Getty Images