Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Supermaan vannacht goed te zien in Nederland

Mocht je wakker zijn, kijk even omhoog! De tweede supermaan van het jaar is in de nacht van woensdag op donderdag mogelijk goed te zien door helder weer, meldt Weeronline maandag. In juni was er ook al een supermaan te zien. Als de maan dichter bij de aarde staat dan normaal en het tegelijkertijd...

Supermaan vannacht goed te zien in Nederland

Mocht je wakker zijn, kijk even omhoog!

De tweede supermaan van het jaar is in de nacht van woensdag op donderdag mogelijk goed te zien door helder weer, meldt Weeronline maandag. In juni was er ook al een supermaan te zien.

Als de maan dichter bij de aarde staat dan normaal en het tegelijkertijd volle maan is, spreken we van een supermaan. De maan lijkt hierdoor 7 procent groter en 14 procent feller in vergelijking met een normale volle maan.

Op woensdag 13 juli is de supermaan om 20.38 uur het dichtst bij de aarde. De maan komt in Nederland om 22.30 uur op en gaat om 4.21 uur weer onder.

Goed weer

In combinatie met het verwachte heldere zomerweer is de kans groot dat de maan goed te bewonderen is. Het is overdag overwegend zonnig en de stapelwolken die overdag ontstaan lossen in de avond weer snel op. De temperatuur ligt woensdagavond tussen de 14 en 18 graden.

De supermaan van woensdag wordt ook wel de supergraanmaan genoemd, vanwege de eerste graansoorten die in deze tijd van het jaar geoogst kunnen worden. De supermaan van de nacht van 14 op 15 juni werd de superaardbeimaan genoemd door de start van het aardbeienseizoen.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in