Eigenlijk is een tiara een onding: een halve maan van metaal met daarop diamanten en edelstenen, die samen nog voor een aardig gewicht.
Getty Images
Prinses Diana kreeg altijd knallende koppijn van een avondje met de Lover's Knot op, niet alleen door het gewicht (geschat op ruim 600 gram), maar ook omdat de bungelende parels zo'n lawaai maken.
Getty Images
Eenmaal op het hoofd is een tiara een pláátje met een instant prinsessenfactor. Maar voor ie goed zit, is de kapper wel een tijdje bezig met kunsthaar, kappen en spelden.
Om een tiara stevig vast te zetten, wordt de onderste dunne steunrand meestal in het haar genaaid. Dat kan niet lekker zitten, dus het is de dames vergeven dat ze af en toe even voelen of alles nog rechtstaat of even verlichting zoeken.
Getty Images
Hier kun je de met zacht koord omwikkelde onderkant goed zien. Meestal wordt die weggewerkt in het kapsel, maar Diana's lok leende zich daar niet zo voor.
Getty Images
Hoe dan ook: het ding moet zo stevig vastzitten dat je er dit soort bewegingen mee kunt maken: hier nog Sophie Rhys-Jones, de huidige hertogin van Edinburgh, met haar verloofde prins Edward, in 2002.
Brunopress/Patrick van Emst
Koningin Máxima tastte deze week zekerheidshalve even naar de robijnen van de Mellerio bij het staatsdiner ter ere van de president van Zuid-Korea.
Getty Images
Koningin Elizabeth in China, in 1986, met de Girl's Of Great Britain And Ireland tiara - toch even checken.
Getty Images
Op je trouwdag wil je geen risico nemen: kersverse kroonprinses Mathilde van België checkte in 1999 toch even heur haar en tiara.
Getty Images
Vermoedelijk had prinses Diana in 1983 gewoon last van een kriebel, maar het kan ook zijn dat ze even het elastiek controleerde: ook daarmee wordt een tiara achterlangs wel eens wat extra stevigheid gegeven.
Getty Images
Haar? Check. Sluier? Check. Tiara? Check!
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Getty Images