'Iedereen moet zich happy voelen aan tafel. Dat is veel waardevoller dan heel hoog culinair aan de slag gaan.'
De meest gemaakte fout rond het kerstdiner is een té ingewikkeld recept. Dat zegt culinair publiciste Janny van der Heijden in gesprek met het ANP.
'Vaak willen mensen voor kerst iets maken dat nieuw voor hen is en waar ze nog niet bekend mee zijn', vertelt van der Heijden. 'Vervolgens zitten ze drie dagen in de stress en de helft van de tafel vindt het niet eens lekker. Het belangrijkste is dat je als kok comfortabel bent met je gerechten.'
Voor Van der Heijden is het samenzijn met familie en vrienden belangrijker dan te koop lopen met culinaire kwaliteiten. 'Iedereen moet zich happy voelen aan tafel. Dat is veel waardevoller dan heel hoog culinair aan de slag gaan.'
De 68-jarige van der Heijden is deze winter weer te zien alsjurylid in het tiende seizoen van Heel Holland Bakt. Haar eigen feestdagen? 'Ik vier kerst met mijn kinderen en kleinkinderen. De kleinkinderen zijn inmiddels zo oud dat zij het menu bepalen.'
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Nouveau