Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat dacht je van een vleugje bacon in je cocktail?

Liquid chefs leven zich uit met spannende nieuwe smaken, gewonnen uit... vet! Wat dacht je van een vleugje bacon in je cocktail?

cocktail bacon vet

Unieke, elkaar complimenterende smaken zijn al een tijdje in. En zoals op een gegeven moment zelfs paling en worst niet veilig was voor de combinatie karamel en zeezout, zo rukt nu hartig op in cocktailland. Laat de limoen maar zitten, waar is de pepperoni?

Om nieuwe smaken te creëren wordt driftig geëxperimenteerd met vet. Denk aan bourbon die wordt 'getrokken' met het vet van eend confit en voor het serveren wordt afgemaakt met rook van pecanhout.

Trekken en zeven

'Fat washing' wordt wel vergeleken met zachte boter smeren op een warm, vers sneetje brood: het geeft de drank een fluwelen textuur en het opent veel nieuwe mogelijkheden. Bij de methode wordt bijvoorbeeld afgekoeld baconvet bij whisky gegoten. Dat mag een paar uur trekken (er zijn liquid chef die het twee weken met rust laten) en wordt dan in de diepvries gezet. Zo wordt de vetlaag hard en kan makkelijk worden verwijderd, daarna is het een kwestie van de whisky-met-spek-smaak goed zeven door bijvoorbeeld een koffiefilter en serveren.

Peppergroni!

Wat tot voor kort een nog redelijk eenvoudige techniek was – gin met roomboter, tequila met olijfolie – is momenteel een circus aan smaken aan het worden: denk aan sterke drank als wodka en gin met een mespuntje pepperoni, notenolie, sesamolie, kokosolie of de jus van kip Makhani, waar je de garam marsala kant mee opgaat. Je kunt ook thuis met de techniek experimenteren en de nieuwe spannende smaken passen heel goed bij de naderende herfst!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Lifestyle
  • Getty Images