Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hotspot en kijktip in één: het meest afgelegen Michelinrestaurant ter wereld

Vroeger was het Fäviken in Zweden, waar je alleen na een barre autotocht kon komen. Maar er is een ‘nieuw’ afgelegen Michelinrestaurant in town: KOKS.

KOKS

Liefhebbers van idioot luxe Michelinrestaurants, avontuur en food-docu’s opgelet. Op streamingdienst Viaplay is vanaf deze week een hele leuke nieuwe documentaire te zien. The Most Remote Restaurant in the World.

Daarin draait het om het enorme avontuur van chef Poul Andrias Ziska die zijn Faeröerse tweesterrenrestaurant KOKS tijdelijk sluit en in zijn geheel verhuist naar Groenland.

Op de meest afgelegen plek ter wereld (dat zegt wel wat, met een chef die is geboren op de Faeröer Eilanden) in een dorpje met slechts vijftig inwoners en alleen bereikbaar per ruige boottocht door de Noordelijke IJszee openen zij een tijdlang de deuren.

KOKS

En daar kun je vanaf circa 900 euro per persoon (voor overtocht, diner, overnachting, ontbijt én tour) bij zijn. Er zijn nog tafels beschikbaar voor dit jaar.

Mocht dat je toch allemaal wat te ver gaan, dan kun je dus al streamend meegenieten.

In de docu zie je alle obstakels die het team tegenkomt tijdens het eerste seizoen van hun nieuwe restaurant, waar nog niet eens een keuken in zat en het ook lastig aan ingrediënten komen is, al helemaal als je een 22-gangemenu (!) wilt serveren.



Poul Andrias Ziska chef van KOKS: “Het openen van het meest afgelegen restaurant ter wereld op een plek waar veel mensen alleen maar van dromen, leek me een waanzinnig avontuur en een geweldige ervaring. Ik hoop dat de documentaire laat zien hoe we de lokale eetcultuur hebben verkend en verwerkt in een heel andere en moderne keuken. Relatief weinig mensen kunnen KOKS in Groenland bezoeken, maar de documentaire geeft de kijkers van Viaplay de kans om het avontuur van dichtbij mee te maken.” 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in