Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Groen om je heen en op je bord: 5 x lekker uit eten in een kas

Streekgerechten, koken volgens het seizoen, rust, ruimte en groen om je heen en op je bord: 5 x lekker uit eten in een kas!

Orangerie De Pol

Wedden dat we een prachtige nazomer krijgen? Dan wil je lekker (bijna) buiten eten en misschien niet op een terras aan de straat, maar ergens in het groen, in bijvoorbeeld een kas, met een keuken en wijnkaart om je vingers bij af te likken. Je kent ons, Nouveau heeft adresjes!

Proeflokaal De Serre

Proeflokaal De Serre

Noem het een kas, noem het een serre, zelf noemen ze het een proeflokaal. Waar het liefst wordt gekookt met de groente, het fruit en de kruiden van de eigen (enorme) tuinen van Land & Boschzigt (bij 's Graveland). Deze gewassen zijn biologisch geteeld met veel zorg en aandacht. Er wordt in De Serre gekookt volgens de seizoenen, met een beetje geluk zie je een dreamy zonsondergang en we zouden een plekje overhouden voor de taart. En zet eventuele koolhydraatvrees even terzijde, het brood is er te lekker.

Orangerie De Pol

Orangerie De Pol

Aan de rand van Doetinchem en in het bosrijke gebied van De Pol staat de gelijknamige Orangerie. Rijke regionale producten, lekkers uit de eigen moestuin en smaakvolle sauzen en dat allemaal in een prachtig glazen huis waardoor je ook op een koele avond het gevoel hebt buiten te zitten (bij helder weer kun je de sterren zien). Extra liefde voor de sapjes en de mocktails!

De 6 linden

De 6 Linden

In Heille, West-Zeeuws-Vlaanderen, vlak bij Aardenburg staat boerderij De 6 Linden, een restaurant met bed & breakfast. Meer natuur om je lekkere eten krijg je niet, ze koken met eigen groenten en de eitjes komen van de eigen kippen. Elk bord is een plaatje, ze verrichten er wonderen met schapenyoghurt en er wordt altijd een spannend seizoensmenu geserveerd.

De Tuinkamer in Priona

De Tuinkamer in Priona

Zomerrestaurant De Tuinkamer (no worries, open tot de kerst) ligt in het hart van de veertig jaar oude Priona Tuinen, waarin veel wilde planten staan. In een oude kas kookt chef Alwin Leemhuis, die eerder twee Michelinsterren kreeg als chef van Librije's zusje, in de weekenden zijn bijzondere gerechten met bloemen, planten en kruiden uit de tuin. Alle gerechten zijn bijna te mooi op om te eten en je weet niet wat je proeft. Tuinkamer Priona vind je in het Overijselse Schuinesloot, een half uur van Zwolle. 

Wegrestaurant Zacht Staal

Wegrestaurant Zacht Staal

Op Landgoed Rorik bij Beverwijk ligt Wegrestaurant Zacht Staal, wat om te beginnen geen wegrestaurant de klassieke zin des woords is en bovendien geen last heeft van metaalmoeheid. Wat is het dan wel? Een forse, hoge kas aan een afslag van de A9 waarin wordt gekookt uit eigen moestuin en andere ingrediënten uit de buurt. Het is allemaal heel boho, je kunt er ook wandelen, kamperen of een huisje huren. Maar vooral kun je er héél lekker eten.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Hotspots
  • Orangerie De Pol