Wij hebben nóóit een excuus nodig om naar Antwerpen te gaan, al helemaal niet als er straks weer SALE is. Maar mocht je wél een goed excuus zoeken, dan is de sterrenregen in de stad er zeker een.
Sinds een paar jaar is in Antwerpen namelijk Botanic Sanctuary open, een ultraluxe hotel met zoveel verschillende restaurants dat je er onmogelijk uitgegeten raakt. Handig als je de deur liever niet uit wil of als je graag wil weten waar in de stad je moet zijn voor een sterrenmaal.
De diverse restaurants in het pand van het hotel hadden al vier Michelinsterren, maar daar komt nu zelfs een driesterrenchef bij. Vanaf 1 september sluit topchef Viki Geunes (***) zich aan met een nieuw restaurant: Zilte.
Wat te verwachten? Nou, zoals de chef zelf zegt: “In Zilte werken we op het ritme van de seizoenen, één met de natuur, en dat sluit nu naadloos aan bij Botanic. Beleving zal net zoals bij Zilte voorop staan, met veel gevoel voor excellente persoonlijke service. De evenementen van Botanic, of het nu brunch, lunch, of een diner is, worden nu op driesterrenniveau geserveerd: je komt niet voor een maaltijd, je laat je meeslepen in een driesterrenbeleving.”
Naast Zilte heeft het Botanic, op een mooi plekje in de stad naast de botanische tuinen, ook nog restaurant Hertog Jan**, Fine Fleur* van Neerlands eigen Jacob Jan Boerma, het Gebaar* en Restaurant 1238 en Bar Bulot (nog) zonder ster.
Een culinaire hotspot van de bovenste plank. Wie gaat er mee?
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Botanic Sanctuary Antwerp