Het is heerlijk struinen in Hanzestad Zwolle, maar sinds de De Boers er intrek hebben genomen, staat de plaats in Overijssel toch vooral op de kaart als culinaire locatie.
Snappen wij helemaal, want er is veel lekkers te vinden in het Zwolse. Deze drie toppers kende je misschien nog niet maar zijn zeer de moeite waard.
1 – Sukerieje
Pas geopend, maar restaurant Sukerieje had al naam gemaakt in het nabijgelegen Dalfsen en is nu naar Zwolle verhuisd. Naar een prachtig monumentaal pand, waar je aanschuift voor fine dining met ambacht, kwaliteit en koken met de seizoenen hoog in het vaandel. O, en met veel liefde voor groente.
2 – Os en Peper
Een bijzondere ervaring, want chef Ard kookt hier al jaren voor een klein groepje gasten een vast viergangenmenu dat elke twee maanden wisselt. À la carte bestaat hier niet, en dat is ook maar goed ook want zo liggen altijd de lekkerste Nederlandse seizoensproducten op je bord. Wel gecombineerd met buitenlandse specerijen.
3 – ’t Pestengasthuys
Niet alleen een héél mooi plekje (in een vijftiende eeuws pand), maar ook nog eens een met een bloedje van een terras waar je je helemaal in het buitenland waant. Karaktervol en romantisch, met veel biologische en lokale producten, respect voor traditie en fijne meergangenmenu’s om jezelf mee in de watten te leggen.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Sukerieje