Een lekkere klassieker met een tropische twist.
Omdat de meeste 'sour' cocktails inmiddels wijd en zijn bekend zijn, zoeken liquid chefs naar nieuwe én oude varianten. De East India cocktail behoort tot de laatste categorie. Uitgevonden in 1882 door Harry Johnson, geprint in zijn cocktailbijbel New and Improved Bartender’s Manual.
Meerdere variaties
De cocktail was een favoriet van Britten en andere expats die in Oost-India verbleven en kent naast vele nichtjes een variatie met frambozenlikeur en rode Curaçao (de East India No. 1) en eentje met ananas (de East India No. 2). Hierbij het recept van Harry's No. 2. Onbetwist de lekkerste.
Shake it, baby!
Vul een cocktailshaker met een handje ijs, 60 ml cognac, 1-2 el ananassiroop, 1 el oranje Curaçaolikeur, een halve el maraschino likeur en 1-2 scheutjes Angostura Bitters. Twintig seconden schudden en in een glas zeven.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Getty Images