Milde temperaturen vragen om een tropisch drankje.
Eggnog is een populair feestdagendrankje in Engeland en Amerika. In Nederland staat het bekend als eierpunch en het schurkt stevig tegen advocaat aan. Het verschil is dat bij advocaat alleen gebruik wordt gemaakt van eidooiers en bij eggnog van het hele ei.
Gezien de buitengewoon warme jaarwisseling die ons te wachten staat, zou je er een tropische draai aan kunnen geven door Coquito te serveren. Dat is de eierpunch van Puerto Rico, een romige cocktail op basis van kokos en rum, de naam betekent 'kleine kokosnoot'. Het wordt ter plekke vooral geschonken rond kerst en oud & nieuw.
De receptuur varieert per familie, maar de basisingrediënten komen altijd neer op kokosmelk, kokosroom, rum en zoete gecondenseerde melk. Het kan op smaak worden gebracht met specerijen naar smaak, maar in de meeste gevallen houdt men het op slechts kaneel en wat vanille (het loont om een wat duurder flesje extract te kopen, qua smaak).
Voor 1 liter Coquito:
- 400 ml gezoete, gecondenseerde melk
- 400 ml kokosmelk (of 200 ml kokosmelk en 200 ml kokosroom)
- 2 eidooiers (van kakelverse eieren).
- 2 snufjes zout
- ½ tl kaneel
- Een paar druppels vanille-extract
- 150 ml witte rum
Mixen in de blender, goed laten afkoelen in de koelkast: je drinkt coquito koud. Voor het inschenken nog even doorroeren en gezien de verse eieren in het recept zouden we geen restjes bewaren. ¡Salud!
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Getty Images