Vrijdag wordt de winnaar bekend gemaakt.
Voor de een is een kookboek een bron van inspiratie, voor de ander vooral lekker gastroporno kijken en lezen. Hoe dan ook, het is een mateloos populair genre en de keuze is reuze. Op vrijdag 4 november - de eerste dag van de Kookboekenweek - wordt bekendgemaakt welk kookboek de titel Gouden Kookboek krijgt. Dit zijn de kanshebbers:
Cuisine Carine van Karin Gaasterland
Java van Maureen Tan
Noomi: de keuken van Irak van Sara Shawkat
Tofu van Emma de Thouars
Van Boven in het wild van Yvette van Boven
De naam Yvette van Boven is een garantie voor goede originele recepten. Ditmaal trekt ze de natuur en maakte 'Een herbarium, eetbare-plantengids & receptenboek : voor het herkennen, verzamelen en verwerken van de heel bekende eetbare wilde planten uit de nabije natuur of directe stadsomgeving.' Met andere woorden, je kunt op een ommetje je zakken volproppen om in de keuken mee aan de slag te gaan.
Achter in het boek staan meer dan honderd makkelijke, bijna allemaal vegetarische, (basis)recepten met een originele twist. Ze zijn zo geschreven dat je het ene kruid vaak voor het andere kunt verwisselen, om zo het gerecht een andere smaak te geven, immers: niet alle planten zijn het hele jaar door te plukken, maar er is vaak wel iets te vinden dat erop lijkt.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in