Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze Achterhoekse chef-kok is upcoming in de Dominicaanse Republiek

Odile Horjus (44) wist de jury van Masterchef in de Dominicaanse Republiek te overtuigen met appelcompote gemaakte van exotische Rose Appels. De in Doetinchem geboren kok schopte het tot de finale en is nu een bekende televisiechef. Daarnaast adviseert ze restaurantkeukens. Het was een vriendin d...

Deze Achterhoekse chef-kok is upcoming in de Dominicaanse Republiek

Odile Horjus (44) wist de jury van Masterchef in de Dominicaanse Republiek te overtuigen met appelcompote gemaakte van exotische Rose Appels. De in Doetinchem geboren kok schopte het tot de finale en is nu een bekende televisiechef. Daarnaast adviseert ze restaurantkeukens.

Het was een vriendin die erop aandrong dat Odile zich zou inschrijven voor Masterchef. 'Als je je niet inschrijft, praat ik nooit meer met je', was de begeleidende tekst bij de link naar het inschrijfformulier. Odile liet zich dat geen tweede keer zeggen en schreef zich in. En dat heeft haar veel gebracht, zo zegt ze in een interview met het AD.

Eigen dagelijkse televisieshow

Odile, alias Chef de Colores, mocht het welbekende schort van Masterchef aan en werd op de proef gesteld. Uiteindelijk werd ze zeventiende in het kookprogramma. 

"Buitenlands bloed bleek toch niet zo goed geaccepteerd te worden, had ik het idee. Maar er volgden vele interviews op de nationale televisie en uiteindelijk kreeg ik het aanbod om een eigen dagelijkse televisieshow te maken. Een kookprogramma dus, dat hier en in New York en Boston ook goed bekeken wordt.’'

Van stamppot naar ijscoupe

Odile kookt 'natuurlijk' niet Domini­caans. "Dat laat ik aan de Dominicanen zelf over. Ik gebruik de exotische ingrediënten van het eiland en maak daar mooie gerechten mee. Soms gebruik ik als basis een Dominicaans gerecht en verander ik het compleet. Een stamppot van bakbananen met spek verander ik in een ijscoupe. Misschien shocking maar zo lang het lekker is, vindt iedereen het super.’’

Eigen productlijn 

De chef-kok denkt aan een eigen productlijn en wil graag haar gerechten laten proeven in pop-uprestaurants. Odile is en blijft naar eigen zeggen 'een Achterhoekse'. Maar ze hoort nu op de Dominicaanse Republiek, zo zegt ze over haar toekomst.

Ze ziet het wel zitten om een keer in Nederland tropisch te koken in een bijzonder restaurant. "Ik leer graag bij van mijn Nederlandse collega’s en breng net zo graag wat tropische smaken naar jullie.’'

Bron: AD

Beeld: Facebook

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in