Hem kennende kun je rekenen op ironie en interessante ideeën.
Voor veel mensen is Hugh Grant nog altijd de Britse antiheld met de veel te lange lok die zich door Four Weddings and a Funeral hakkelde. Of de man die zijn relatie met Elizabeth Hurley op de klippen liep lopen voor een zeer publiek oraal momentje in zijn huurauto met een dame van buitengewoon lichte zeden.
In werkelijkheid is hij inmiddels gerespecteerd acteur en het soort celeb dat de showbizz ontstijgt. Hij is kritisch op hoe het in de filmwereld tegenwoordig meer om marketing dan om creativiteit gaat. Grant vaart volledig zijn eigen koers ("Ik heb de totale controle over mijn carrière en ik neem nooit advies aan").
To my trolls- I love you and will miss you when this is over. But tell me - why are you so busy at night? It’s almost as though you’re not on UK time. And you get SO angry about Russia....
— Hugh Grant (@HackedOffHugh) November 26, 2019
Hugh is bovendien niet bang: lang voordat het in zwang raakte, sleepte hij al tabloids voor de rechter en won. En zijn Twitter (@hackedoffhugh) biedt woedend, hilarisch commentaar over, nou ja, álles, maar toch vooral de Brexit en verkiezingsperikelen in Engeland.
Een interessante man dus, om eens terug te laten blikken op zijn carrière. Die begon met verrukkelijke kostuumfilms, maar ook klassiekers als Love, Actually en Paddington opleverde...
... plus zijn sublieme rol in tv-serie A Very English Scandal. In de documentaire Hugh Grant: A Life on Screen komt dat en nog veel meer langs. De documentaire wordt rond Kerst uitgezonden op BBC2. Behalve Grant zelf, komen ook een aantal van zijn collega's aan het woord, onder wie Colin Firth, Sandra Bullock, Andie MacDowell en regisseur Richard Curtis.
Voor de A Life on Screen- serie werden eerder ook al documentaires gemaakt over Stephen Fry, Lenny Henry en Michael Palin.
Openingsfoto © Brunopress, andere foto © ANP
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in