Thee is helemaal in, in culinaire kringen. Veel goede restaurants hebben naast een wijnarrangement ook een thee-arrangement lopen. En tja, waarom zouden de cocktailbars dan nog uitblijven? Thuis maak je deze vijf recepten om het eens uit te proberen. Of je gaat deze week nog naar Amsterdam Cocktail Week om er eentje te proberen.
1 – Kyoto Club
Fruitig en zomers, met de kick van gin en groene thee.
Roku
- 50 ml gin, bijvoorbeeld Suntory Roku Gin
- 25 ml gekoelde groene thee
- 25 ml citroensap
- 15 ml frambozensiroop
- IJsblokjes
- 3 frambozen
Vul een glas met ijs en voeg alle ingrediënten toe behalve de frambozen. Roer ongeveer dertig seconden en garneer met een paar frambozen.
2 – Haku Matcha Martini
Japan in een glas, zomaar in je achtertuin.
Haku
- 80 ml wodka, zoals Haku Vodka
- 20 ml limoensap
- 20 ml matchasiroop (gelijke delen suiker en matchathee)
- IJsklontjes
Vul een shaker met alle ingrediënten en shake tot de cocktail ijskoud is. Schenk door een zeefje uit in een gekoeld glas.
3 – G&Tea
Hallo Provence! Thee met lavendel en gin, oui, oui.
Bareksten
- 50 ml gin, in dit geval Bareksten Botanical Gin
- 20 ml gekoelde groene thee
- 15 ml citroensap
- 10 ml lavendelsiroop
- 3 druppels schuimbitters (online te koop)
- IJsklontjes
- Muntblaadjes
Vul een shaker met alle ingrediënten behalve de munt en shake tot de cocktail ijskoud is. Schenk uit door een zeefje in een mooi glas. Garneer met muntblaadjes.
4 – Don Papa Chai Highball
De tropen in een glas: kruidige chai met rum en gember. Palmboom erbij, niks meer aan doen.
Don Papa
- 60 ml rum, bijvoorbeeld Don Papa Rum
- 20 ml chaisiroop (gelijke delen suiker en chaithee)
- 100 ml ginger ale
- 10 ml limoensap
Vul een longdrinkglas met ijs en voeg hier de chaisiroop, rum en limoensap aan toe. Top af met ginger ale. Roer het geheel rustig door om te mengen.
5 – The Real Dill
Frisse dille, wodka en rooibosthee. Lekker verkoelend tijdens een hete zomerdag.
Gustav Tilli
- 40 ml Gustav Tilli Dill Vodka (of infuseer je eigen favoriete wodka met dille)
- 30 ml gekoelde rooibosthee
- 30 ml druivensap
- 25 ml citroensap
- 15 ml rooibostheesiroop (gelijke delen suiker en rooibosthee)
- IJsklontjes
- Takje dille
- Schijfje (gedroogde) sinaasappel
Doe alle ingrediënten behalve de tonic en garnituur in een shaker en shake tot de cocktail ijskoud is. Schenk uit door een zeefje in een longdrinkglas. Garneer met een takje dille en een schijfje (gedroogde) sinaasappel.
Cheers!
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Roku/Gustav Tilli