De lekkerste wildplukgids die je je kunt voorstellen.
De winnaar van het Gouden Kookboek 2022 is Van Boven in het Wild geworden. Ze nam het op tegen vier andere topkookboeken.
Van Boven in het Wild is deels herbarium (met prachtige foto’s door Yvette’s man Oof Verschuren), deels eetbare-plantengids én een receptenboek. Yvette leert je de meest voorkomende lekkere wilde plantjes te herkennen (ze verzamelde er 50 in het boek). Ook vertelt ze je waar ze naar smaken én laat je zien hoe je ze kunt verwerken in een heerlijk gerecht.
Het boek staat vol met spannende wilde pizza’s, lekkere drankjes, salades en groentegerechten, soepen en stoven, pasta’s, broden, zoete gerechten, bloemenboter, kazen en nog veel meer. Yvette kookt bijvoorbeeld een vijgenblad panna-cotta, daslooklaagjesbrood, of een groene graansalade met allerlei wildpluksels.
Yvette ontving de prijs al eerder, in 2020, voor haar kookboek Home Made Basics. Van Boven in het wild kost 35 euro.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in