Wil je koken en bakken zonder vlees, zuivel en eieren? Dan vind je veel inspiratie in deze 3 nieuwe vegan kookboeken voor wie plant-aardig wil doen.
Het vegan bakboek
Dit stijlvolle kookboek van Marieke Wyns, aka @chezmariette, draagt bij de vegan keuken met 40 zoete recepten volledig gebaseerd op natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Bakken zonder boter, zuivel en eieren is echt een heel andere techniek, Marieke gebruikt haar platform om een plantaardige levensstijl lekker, zoet en toegankelijk te maken voor de enthousiaste bakker en/of nieuwsgierige beginneling, door via allerlei tips aan te geven wat de verschillende mogelijkheden zijn om de recepten te realiseren.
Veganissima
Na het succes van haar eerste twee boeken, Veganista en Vegetalia, presenteert chef en restauranteigenaar Luna Trapani nu authentieke gerechten uit Italiës regionale keukens met een vegan twist. Veganissima bevat 75 recepten uit Noord-, Midden- en Zuid-Italië, met telkens 25 regionale, plantaardige gerechten. Van pasta uit Genua met pesto en Romeinse rijstballetjes tot de beroemde pizza napoletana. De kleurrijke antipasti, primi, secondi en dolci laten de veelzijdigheid van de vegan Italiaanse keuken zien.
Budget Vegan eenpansgerechten
Smaakvolle maaltijden zonder dierlijke producten en die óók nog eens vriendelijk voor de portemonnee zijn? Ja, het kan: met Budget Vegan Eenpansgerechten heb je het ideale kookboek in handen om in alle opzichten bewust te koken. De meer dan 100 gerechten zijn niet alleen energie- en diervriendelijk, maar bovenal lekker en gevarieerd. Van doordeweekse maaltijden tot en met wat luxere weekendgerechten; van rokerige zwartebonenchili, een linzen & paddenstoelenpie of couscous met aubergine, tahin & dukkah.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in