'Waarom je KNETTERKNAP wordt van wandelen'
Hoofdredacteur Claudia Straatmans is een enorme wandelfanaat, ze brengt zelfs in november een wandelboek uit!Claudia: “Ik grijp elke gelegenheid aan om lopen te promoten. Wist je dit bijvoorbeeld al over ommetjes, wandelen, hiken, de pas er in zetten? Tel daarbij op dat het volgens WeerOnline van...
Hoofdredacteur Claudia Straatmans is een enorme wandelfanaat, ze brengt zelfs in november een wandelboek uit!
Claudia: “Ik grijp elke gelegenheid aan om lopen te promoten. Wist je dit bijvoorbeeld al over ommetjes, wandelen, hiken, de pas er in zetten? Tel daarbij op dat het volgens WeerOnline vandaag perfect wandelweer is (een 8!). Daarom alvast een voorproefje uit mijn lifestylewandelboek.”
1.Goed voor je lijf
Voor je lichaam is wandelen zo ongeveer de beste work-out. Door te wandelen versterk je spieren en botten en dat vermindert de kans op botontkalking. Wandelen helpt ook je kraakbeen op te bouwen, waardoor je soepeler kunt (blijven) bewegen. Elke dag dertig minuten wandelen, verlaagt je bloeddruk en je cholesterol. Ook blijkt uit diverse onderzoeken dat je door te wandelen de kans op hartaandoeningen met 9,3 procent vermindert. Voor beginners is langzaam opbouwen wel aan te raden. Maar ga vooral aan de slag, online vind je trainingsschema’s.
2. Goed voor je geest
Wandelen is een bewezen medicijn tegen stress en depressieve gevoelens. Angststoornissen nemen vaak zelfs met ongeveer de helft af. Ook vermindert de kans op Alzheimer met 20 tot 50 procent door met vaste regelmaat een stevige wandeling te maken. Kortom: wandelaars zijn opgewekter én hun geheugen functioneert beter. En last but not least: wie wandelt slaapt beter. Je valt gemakkelijker in slaap én je slaapt dieper, waardoor je beter uitgerust wakker wordt.
3. Goed voor je creativiteit
Veel grote denkers waren fan van wandelen. Filosoof Friedrich Nietzsche stelde dat ‘alle grote denkbeelden tijdens het wandelen ontstaan.’ Maar het verband tussen wandelen en creativiteit is ook wetenschappelijk bewezen. Zo bleek in 2010 uit een onderzoek, dat drie keer per week 40 minuten wandelen in een rustig tempo, de verbindingen tussen belangrijke hersendelen verbetert.
4. Goed voor je seksleven
Een ander wetenschappelijk bewezen effect van regelmatig wandelen is dat het je seksleven kan verbeteren. Door (licht) te sporten maakt je lichaam allerlei hormonen aan. Voor je libido zijn dat testosteron en oestrogeen. Daarnaast wordt je algehele doorbloeding beter door te sporten, dus ook die in de geslachtsorganen. Met een flinke stoeipartij tussen de lakens verbrand je trouwens minimaal net zoveel calorieën als tijdens een uurtje wandelen, dus daar kun je natuurlijk ook voor kiezen!
5. Goed voor je portemonnee
Tot slot is wandelen een stuk voordeliger dan een abonnement op de sportschool. Sterker nog: wandelen kost niets. Qua outfit kun je het zo professioneel aanpakken als je zelf wilt. Het enige wat je nodig hebt, is in eerste instantie een paar lekkere sneakers