Ken je die van die avondklok die werd opgeheven?
Het zou toch wat zijn hè? Avondklok van de baan. Echt geweldig fijn. Kunnen we namelijk gewoon doorgaan met wat we nu sowieso elke avond doen: languit op de bank met een kop thee Wie is de Mol, Temptation Island of MAFS kijken.En wel om twee redenen: de horeca, winkels en bioscopen zijn nog steed...
Het zou toch wat zijn hè? Avondklok van de baan. Echt geweldig fijn. Kunnen we namelijk gewoon doorgaan met wat we nu sowieso elke avond doen: languit op de bank met een kop thee Wie is de Mol, Temptation Island of MAFS kijken.
En wel om twee redenen: de horeca, winkels en bioscopen zijn nog steeds dicht én het is winter, mensen! Om 18.30 uur is het overal donker. Dus wat dacht je precies te gaan doen na 21 uur? Lekker op een terrasje zitten en naar de zonsondergang kijken?
Ik ben blij dat de uitspraak is teruggedraaid
Niet omdat ik geloof in die avondklok, want dat doe ik niet heel erg. Sowieso weet ik langzaamaan niet meer zo goed wat wel en niet werkt, wat wel of geen effect/nut heeft. Maar dat uitgerekend Willem Engel c.q. Viruswaarheid ervoor zou zorgen dat we van die kák-avondklok verlost zijn, vind ik zo’n beroerd idee dat ik blij ben dat het hem niet is gelukt.
Dus, omdat we voorlopig toch nog geacht worden binnen te zijn na 21uur, hier drie fijne nieuwe Netflixtips om die avonden mee door te komen ?
Behind her eyes
Het hele verhaal draait om Louise, een alleenstaande moeder met een zoon, en een parttime baan in een psychiatrische kliniek. Ze krijgt een affaire met, hoe cliché, haar baas, maar, en daar begint het: ze raakt ook bevriend met zijn vrouw. Maar die vriendschap heeft wat vreemde trekjes.
Miniserie met zes afleveringen!
The girl on the train
Rachel neemt elke dag dezelfde trein, elke dag ziet ze dezelfde huizen in een buitenwijk in London. Elke dag stopt de trein op dezelfde plek, en ziet daar elke dag hetzelfde stel samen ontbijten. Ze noemt ze ‘Jess en Jason’ en ze vertegenwoordigen voor Rachel het perfecte plaatje. Tot er op een dag iets afwijkt van het gewone tafereel. Rachel gaat naar de politie en dan ontrafelen zich gebeurtenissen die je doen afvragen waar Rachel staat in het hele verhaal...
Ik vond het boek geweldig en verheug me op deze Bollywood remake die vanaf 26 februari te zien is!
En, met stip op één, zéker met het oog op vrouwen in topfuncties en de politiek:
On the basis of sex
Het waargebeurde verhaal van Ruth Bader Ginsburg en haar strijd voor gelijke rechten voor de vrouw. Geboren in een Joods gezin, lukt het haar na een veelbewogen jeugd toch om op Harvard te komen waar in dat studiejaar 500 mannen studeerden, en slechts negen (!) vrouwen. Ruth wordt uiteindelijk een van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten maar heeft waanzinnig veel meegemaakt, zowel persoonlijk als ook in haar carrière. Met recht een voorbeeld voor álle vrouwen. Deze rockster is vorig jaar op 87-jarige leeftijd overleden. Een absolute must see!