Wie wel eens sushi eet, kent vermoedelijk ook mochi wel. Het is een Japans dessert gemaakt van zoet, zacht en een beetje taai rijstdeeg waar je stevig op moet kauwen. Mochi ziet er meestal uit als kleine, ronde, bolle cakejes van gestoomde Japanse kleefrijst in pastelkleuren.
Getty Images
Wil je ze zelf maken, dan is (kleef)rijstmeel uit de toko een fijne shortcut van rijst een nacht laten weken, stomen en vijzelen. Online vind je diverse methoden om het te maken: met water, met (kokos)melk, een in de oven, twee keer in de magnetron, siroop van vers fruit maken – de keuze is reuze.
Wij maakten deze snelle versie van Yu Cuisine en die pakte prima uit:
De zoete pasta is je basis, Yu gebruikt macha als smaakmaker en balletjes van zoete rodebonenpasta als vulling (dat laatste wordt wel een beetje melig hapje, moet je van houden). Je kunt het deeg kleuren met voedingskleurstof of gepureerd fruit naar keuze en vullen met van alles, zoals:
- Een mengsel van 1 tl hazelnootpasta en 1 tl pindakaas
- Een grote framboos
- Een stukje cheesecake
- Gepureerde mango en limoen
- Banaan en kokos (snufje zwarte peper erbij!)
- Een Ferrero Rocher als vulling is een culinaire abominatie, maar goddelijk.
- 2 tl roomijs naar smaak (2 uurtjes in de diepvries, voor het serveren de mochi op kamertemperatuur 5 minuten zacht laten worden).
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Getty Images