Eindelijk hebben we weer een lang weekend en dus ook álle tijd om heerlijk bij te komen van ons drukke, werkende leven. De optimale manier om te onthaasten met Pasen? Vergeet het paaseieren zoeken en ga - onder meer - oesters rapen op Texel!
Blogster Hanneke zette de zeven dingen die je beslist niet mag missen tijdens een bezoekje aan dit prachtige waddeneiland voor je op een rij:
- Door de wol geverfd
Bij Boutique Hotel Texel, aan de rand van natuurgebied de Slufter en de Muy, vind je luxe kamers, verse streekgerechten en de enige Spa Wellness - pardon - Woolness van het eiland. Geniet van een schapenmelkmassage, geursauna óf een authentiek Texels wolbad, waarbij je van top tot teen in schapenwol wordt gewikkeld voor soepele spieren en gewrichten, én een babyzachte huid. Voor informatie: Boutique Hotel Texel - Food for thought
In een poging zijn steentje bij te dragen aan het oplossen van de wereldvoedselproblematiek ontwikkelt en teelt Marc van Rijsselberghe zilte aardappels en groente op Texel. Pure producten als ijskruid, zeekoolstengels, zeevenkel en strandbiet staan garant voor verrassende smaaksensaties. En jawel, Marc is de vader van tweevoudige Olympisch Kampioen Dorian (de windsurfer van wie een Amerikaanse commentator tijdens de spelen in Rio dacht dat hij getrouwd was met Máxima). Voor meer informatie: Marcfoods - Wie de slof past…
Warme, handgemaakte sloffen, tassen en mutsen van Texels lamsbont vind je in het piepkleine winkeltje van Coby Dogger in het hartje van Den Burg. Coby gebruikt alleen verantwoord bont, wat inhoudt dat er alleen huiden worden gebruikt van dieren die voor andere doeleinden dan alleen de huid gehouden worden. Voor informatie: Lamsbont - Strandpaviljoen de luxe
Windsurfer Dorian van Rijsselberghe vierde zijn bruiloft samen met tout Texel ‘op Paal 17’, een strandpaviljoen met een fantastisch terras en een menukaart boordevol streekproducten als schapenkaas, duindoorn en lamsvlees. Paal 17 werd in 2014 verkozen tot het beste strandpaviljoen van Nederland. Voor informatie: Paal 17 - Sterrenkok op Texel
Waddenzeekokkels, Texels weiderund, Noordzeekrab… Het is slechts een kleine greep uit de selectie goddelijke gerechten op de menukaart van het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Bij Jef in Den Hoorn. Sommelier Nadine Mögling (SVH Meestergastvrouw én de eerste vrouwelijke GaultMillau Wijn/Spijs Specialist van het Jaar) zorgt voor fantastische, bijpassende wijnen. Voor informatie: Restaurant Bij Jef - Voor het oprapen
Oesterliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een oesterwandeltocht van De Tesselse Oesterman. Raap je eigen oesters op het wad met een glaasje bubbels on the side. Voor informatie: De Tesselse Oesterman - Fruits de mer
De lekkerste fruits de mer van Texel eet je bij visrestaurant ’t Pakhuus, dat - jawel - huist in een oud gerenoveerd pakhuis met uitzicht over de haven van Oudeschild. Visrestaurant ’t Pakhuus